Балканската природа на бялото овче сирене тук се изявява под една забавна и привлекателна форма. Нежните топчици, с олекотен от хлебните трохи, яйцето и подправките вкус, са чудесни хапки за домашно парти, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции
500 г овче сирене, натрошено
2 филии хляб
1 яйце
1 сушена червена чушка, натрошена
3 с. л. магданоз, ситно нарязан
1 ч. л. смлян черен пипер
300 мл олио за пържене
1 яйце за паниране
4 с. л. брашно за паниране


Начин на приготвяне
1.
Сиренето се омесва с трохите от хляба, яйцата, чушката, магданоза и пипера.
2. Оформят се малки топчици, които се овалват в брашно, разбито яйце и пак в брашно. Пържат се в загрятото олио, докато се зачервят.