Готовите смеси за пудинг понякога имат наистина необичайни приложения, както в тази “консервирана” рецепта, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 6 - 8 бурканчета

за плодовия слой:
5 праскови, обелени и нарязани на едри парчета
1 ч. ч. къпини или малини
150 гр. светлокафява захар
1 пакетче пудинг ванилия
1 с. л. лимонов сок
за коричката:
2 ч. ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ч. л. ванилена захар 
3 с. л. фина кристална захар
125 гр. масло
230 гр. заквасена сметана
2 с. л. овесени ядки или филирани бадеми
2 с. л. кафява захар за поръсване
 сладолед за поднасяне

Начин на приготвяне

1. 
Прасковите се смесват със захарта, пудинга, лимоновия сок и къпините. Сместа се разпределя на дъното на топлоустойчиви бурканчета или тавичка на пласт от 3 см.

2. Брашното се пресява с бакпулвера, добавят се щипка сол, ванилената и кристалната захар и се стрива на трохи с маслото. Слага се сметаната и се разбърква на гъсто тесто. Разпределя се върху прасковите и се поръсва с кафявата захар.

3. Пече се около 30 мин. във фурна загрята на 170° С , ако сладкишът е в малки бурканчета, и около 60 мин., ако е в тавичка.
4. Поднася се със сладолед.