Вкусната скара винаги може да плени гостите ви. За целта обаче освен много старание и внимание, трябва да имате и правилната рецепта. Ето как да си направите вкусна хайдушка скара, пише gotvach.bg
Необходими Съставки
наденица - 4 сурови, кълцани
кюфтета - 6 броя
пилешко месо - 4 броя пържоли от бут
свинско месо - 6 ребърца
лук - 2 - 3 глави
боб - сварен
лютеница - домашна, за гарнитура
картофи - сварени
сол
черен пипер
кимион -
чубрица
джоджен - сух
магданоз - пресен
олио
оцет

ЗА МАРИНАТАТА
олио - 50 мл
горчица - 2 с.л.
мед - 1 с.л.

Приготвяне
Загрейте скарата и първо метнете върху нея надениците и кюфтетата да се изпекат равномерно. 

Пилешките пържоли от бут и свинските ребра хубаво посолете предварително и ги натъргайте с черен пипер и малко кимион. Намажете ги със маринатата от олио, горчица и мед, пъхнете ги в съд с капак заедно с 1 глава накълцан едро лук и хубаво разклатете съда. Оставете да престоят за 1 час и после метнете на скарата. 

Поднесете месата с гарнитура от домашна лютеница, сварен боб, овкусен с малко сол, олио, оцет, поръсени с накълцани магданоз и лук, джоджен и чубрица. Картофите хубаво объркайте с лук, олио, оцет, сол, и пресен магданоз.