Кашата, това позабравено блюдо от народните поговорки и приказки, е сред традиционните ни ястията, които ни свързват с останалите славянски народи. Но рецептата на нашия шеф-готвач Ивелина Иванова има подчертано роден стил заради характерното съчетание със сирене и червен пипер. Уверяваме ви, че една вкусно приготвена каша внася много уют и настроение у дома, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

2 стръка праз, нарязани на тънки кръгчета, или 2 връзки пресен лук, едро нарязан
300 гр. краве сирене, натрошено
1 с. л. червен пипер
4 с. л. брашно
100 гр. масло
 
Начин на приготвяне

1. 
Маслото се сгорещява и в него се слага празът. Разбърква се на умерен огън, докато омекне и започне да се зачервява.

2. Добавят се червеният пипер и брашното. Разбъркват се и се налива 500 мл гореща вода. Разбърква се, докато се сгъсти. Слага се сиренето. Подправя се на вкус с черен пипер и се поднася гореща.