Не се притеснявайте, че месото ще е сухо. Благодарение на "кожуха" ще се предотврати загубата на сок и месото ще се окаже много сочно, пише zajenata.bg.

как да се готви свинско филе във фурната

 

Как да се готви гърди

СЪСТАВКИ

1,5 кг свинско месо от врат или котлети
1,5 кг свинска кожа с малко месо по нея


1 глава чесън
50 грама билки (копър, магданоз, босилек)
4 ч. л.


сол
4 ч. л. смлян черен пипер

ПОДГОТОВКА

Ако сте купили месото с костите, внимателно ги отделете. След това почистете кожата с нож.

  1. Ситно накълцайте подправките и чесъна.
  2. Направете няколко разреза на месото. На кожата също направете разрез на кръст.
    как да се готви свинско филе във фурната
  3. Сложете сол и черен пипер от всички страни на кожата и месото. Сложете подправките върху кожата.
    как да се готви свинско филе във фурната
  4. Положете месото върху кожата и увийте колкото е възможно повече. Полученото руло се връзва с помощта на конец за готвене. Оставете го за 24 часа в хладилника.
    как да се готви свинско филе във фурната
  5. Сложете във фурната и печете на 160 градуса за около 4 часа. Периодично поливайте месото с топла вода.
    как да се готви свинско филе във фурната