Време е за сочно свинско в "кожух"! Не помня да съм го правила по-лесно!
Как да се готви гърди
СЪСТАВКИ
1,5 кг свинско месо от врат или котлети
1,5 кг свинска кожа с малко месо по нея
1 глава чесън
50 грама билки (копър, магданоз, босилек)
4 ч. л.
сол
4 ч. л. смлян черен пипер
ПОДГОТОВКА
Ако сте купили месото с костите, внимателно ги отделете. След това почистете кожата с нож.
- Ситно накълцайте подправките и чесъна.
- Направете няколко разреза на месото. На кожата също направете разрез на кръст.
- Сложете сол и черен пипер от всички страни на кожата и месото. Сложете подправките върху кожата.
- Положете месото върху кожата и увийте колкото е възможно повече. Полученото руло се връзва с помощта на конец за готвене. Оставете го за 24 часа в хладилника.
- Сложете във фурната и печете на 160 градуса за около 4 часа. Периодично поливайте месото с топла вода.
0 Коментара: