Тези чеснови кебапчета са мезе за чудо и приказ, както и перфектни за бърза и вкусна вечеря. Предлагаме ви едни кебапчета, които нямат нищо общо с купешките. Вкусът им е пикантен и страшно апетитен, а ако имате и бутилка запотена бира, както се казва – играта заспива, пише zajenata.bg
Ето точната рецепта за приготвянето им и всички продукти, които се включват в състава им.
 
Трябват ни един килограм свинска кайма, една четвърт чаша кафява захар, две лъжици оцет, три лъжици соев сос, една глава чесън, половин лъжичка черен пипер, две лъжички червен пипер и сол на вкус.
 
Най-напред почистваме и пасираме чесъна.

След това смесваме соевия сос, оцета, чесъна, червения пипер, кафявата захар и солта. Разбъркваме ги добре всички тях и добавяме каймата. Продължаваме да бъркаме докато каймата и всички подправки не станат една напълно хомогенна смес.

Едва след това започваме да оформяме нашите чудни кебапчета, мятаме ги на тигана и ги запържваме докато станат съвсем готови. Ако не искате да консумирате пържено, спокойно може да метнете кебапчетата на скарата или да ги сложите в тавичка, за да се запекат във фурната.

Тези чеснови кебапчета са истинско удоволствие за вкусовите рецептори, защото стават апетитни и пикантни. Идеално вървят с бира и гарнитура от картофки или зеленчуци на скара.

Опитайте ги и ще видите, че няма да съжалявате. Нещо повече – ще се убедите, че между тях и обикновените купешки кебапчета, които сме яли цял живот, няма нищо, ама нищо общо.