Следващата седмица започват Коледните пости и ще се сбогуваме с месото за цели 40 дни. Днес ви предлагаме да си приготвите питателна и много вкусна яхния с телешко и гъби, чийто вкус ще ви крепи през дългите дни на пост.
Необходими продукти:
1 кг телешко месо (шол)
500 г печурки
200 г орехи
100 мл бял винен оцет
100 мл олио
6 скилидки чесън
2 глави лук
2 дафинови листа
1 с. л. лют червен пипер
1 ч. л. смлян кориандър
1 ч. л. сминдух
сол на вкус

Начин на приготвяне.
Поставете нарязаното на кубчета месо в съд заедно с дафиновия лист и оцета.
Гответе на тих огън, докато течността се изпари.
Налейте 200 мл. вода, пак похлупете и оставете на котлона, докато водата се изпари.
Добавете олиото и лука и запържете, след това и нарязаните на едро гъби.
Гответе 25 минути и разбърквайте. Овкусете с кориандър, лют червен пипер, сминдух, сол и смлените чесън и орехи.
Долейте 100–200 мл. вода и оставете за още 1–2 минути на котлона.
Да ви е сладко!