Попълнете търсена ключова дума или фраза

Закуска за глезани: Разкошни хлебчета на пара

https://blitz.bg/layfstayl/vkusotii/zakuska-za-glezani-razkoshni-khlebcheta-na-para_news793853.html Blitz.bg

Може да придадете форма по избор на получените топки

София, България 17 Ян. 2021, 07:47 256 прочита 0 коментара

Необходими продукти

500 г брашно

40 г мая

150 г вода

сол на вкус

Начин на приготвянe

Разтворете маята в малко вода със стайна температура и после смесете с брашното. Разбъркайте и постепенно с бъркане прибавете останалата вода. Прибавяйте на части, като следите гъстотата на тестото.


Ако стане достатъчно гъсто, спрете да добавяте вода. Замесете с ръце тесто и месете 10-ина минути докато стане еластично. Покрийте и оставете в топло помещение докато втаса (около 2 часа). Тестото е втасало, когато удвои обема си.

Премесете още веднъж и оставете да втаса втори път. Вземете тестото в ръце и оформете дълго и тясно колкото дланта ви руло. Нарежете от него парчета големи колкото дланта ви и ги оформете на топки. Оставете да престоят половин час. Варете хлебчетата на пара за 20-25 минути.

Може да придадете форма по избор на получените топки. Например да усучете леко отгоре или да оформите връхче.

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам