За французойките се смята, че са уникални жени с вродено чувство за стил, увереност в себе си и умение да съблазняват мъжете, пише Elle. На какви прости правила можем да се научим от жените в най-романтичната страна в света?
1. Обличайте се женствено

Често ежедневният ви гардероб е отражение на вътрешното ви състояние. Избирайте дрехи, които да подчертават сексуалността ви.

2. Бъдете гостоприемни

Въпреки че днес да си домакиня не е от най-предпочитаните качества за жената, все пак умението да създавате уют у дома и да карате гостите си да се чувстват прекрасно, е много важно. Така ще се събирате с интересни хора и ще се бъдете сред избраните.

3. Поддържайте приятелски отношения с бившите

Не си струва да скъсвате отношения с бивпите си – замислете се, че някога сте обичали този човек и някои от неговите качества си остават.

4. Не се страхувайте да показвате капризи

Не скривайте от любимия си истинските си чувства – те трябва да са като „добрата мина в лошите отношения“. Вие сте жена и имате право емоционално да изразявате чувствата си. Но трябва да го правите с мярка.

5. Усмихвайте се повече

Не устройвайте публични скандали, а просто се усмихнете и спокойно обяснете, че не искате да попадате отново в подобна ситуация.

6. Не се страхувайте да дадете отпор

Ако действията на партньора ви не ви харесват, не се страхувайте да му го кажете. Французойките от деца са научени, че трябва да се отвръща на този, който ви е обидил, без значение дали е мъж или жена.

7. Играйте с нюансите

Подчертаната сексуалност не е типична за парижанки – те предпочитат да акцентират на естествеността и да привличат мъжете не с дълбоко деколте, а с полузакопчана риза. Освен това според парижанки съблазнителният образ включва единствено червено червило и дискретен парфюм.

8. Не пришпорвайте нещата

Научете се да получавате удоволствие от процеса, не от резултата. Наслаждавайте се на процеса на ухажване, повдигайте самочувствието си, дори и в крайна сметка това да не доведе до сериозна връзка.

9. Обичайте живота си

Ако към момента все още нямате връзка, не си струва да се паникьосвате или депресирате от този факт. Дори и да няма мъж в живота, осъзнайте какво има в него – хубава храна, приятели, пътешествия, нови обувки, танци...

10. Отдайте се на дреболии

Да изхарчите половината си заплата за чифт обувки не е добра идея, но да държите за „черни дни“ също не е добра. Според повечето французойки жената не трябва да се отказва от малките удоволствия и да си купи поредната черна рокля, дори и да има други 10 в гардероба си.

11. Не чакайте понеделник

Планирате да „осъществите мечтите си“ след като свалите килограмите или смените гардероба си? Не трябва да се затваряте в рамки и да измисляте ненужни пречки – започнете да живеете веднага.

12. Забравете за възрастта

Гледайки на повечето французойки, е трудно да отгатнете възрастта им. Причината е, че те сами не се съобразяват с нея и не смятат, че цифрата в паспорта определя тяхната привлекателност. И са абсолютно прави. Всяка възраст е прекрасна!