По време на натоварения коледен сезон списъкът ви със задачи е доста по-дълъг от желаното: на върха му сигурно стои обикаляне по магазините. Същите обиколки продължават и при януарските промоции, пише profit.bg.

Това означава, че ще посветите доста време в ориентиране къде са намаленията, ще се промушвате сред тълпа купувачи в магазините , а в края на този изтощителен процес последното, което ще ви се прави, е да отидете на тренировка.

За онези от вас, които няма да успеят да стигнат до залата след лудо пазаруване, не се тревожете. Натъкнахме се на 5 причини, поради които цялата тази суматоха и обикаляне през деня да се равняват на тренировка.

Причина #1: Паркирали сте възможно най-далеч от входа на магазина

Не защото сте искали така, а защото не е имало свободно паркомясто по-близо. Тези допълнителни стъпки ви доближават до теортията ни, че пазаруването се равнява на тренировка.

Причина #2: Направили сте предварителен оглед на магазините

Нормално е да се поогледате в самото начало, а след това да започнете да отмятате набелязаните покупки.

Причина #3: Качвали сте се по стълби, вместо да използвате асансьора

Избягвайте асансьорите и ескалаторите. По-добре ходете пеша и изкачвайте стъпала. Така ще изгорите много калории, докато правите любимото нещо – пазарувате.

Причина #4: Първо сте купили по-тежките вещи

Това означава, че от самото начало носите тежки торби, а самото пазаруване хич не е към края си. Каква по-добра силова тренировка от тази?

Причина #5: Наложило се е да спринтирате, за да грабнете последния брой

Понякога има продукти, които се продават като топъл хляб. Именно такава гледка ви е връхлетяла в магазина и се е наложило да застанете в нисък старт. Кардиото за деня е отметнато!