Колко хубаво щеше да бъде, ако мъжете просто си отваряха устата и казваха: „Обичам те!“ Е, уви, това не е така, а се налага да чакаш това епохално признание, пише cosmopolitan.bg
Разбира се, има съвършено очевидни признаци на чувствата му, като например предложението му да живеете заедно. Но има и неочевидни.

Разсмива те през цялото време

Постоянно. Не, за да го наемеш за частен клоун, а просто защото всеки сухар и скучен индивид започва да блести с чувство за хумор в момента, в който се влюби. Защото най-лесният начин да направиш едно жена щастлива, е като я разсмееш. Това е съвършено естествен механизъм, който мъжете дори не забелязват.

Така че, ако той те разсмива винаги и по всяко време – със сигурност е влюбен в теб. А ако ти не спираш да се смееш на шегите му, то като че ли чувствата са взаимни.

Смее се на всички твои шеги

Тъжно, но факт – мъжете мислят, че жените са лишени от чувство за хумор. Явно ние се шегуваме прекалено възпитано, а оттам – и постно. Разбира се, това е просто дремещ стереотип, но той е толкова издръжлив, че в него вярват дори най-готините момчета. Но влюбените мъже забравят за този факт на мига. Те дори се смеят с глас над тези твои шеги, които наистина не са толкова смешни (всички имаме такива). И дори над тези, които абсолютно не са им ясни. Така че, имай предвид: признание в духа на „Колко е весело с теб!“ е равносилно на неизказаното: „Обичам те!“

Държи се странно

„Странно“ не означава „неправилно“, макар и някои промени в поведението му може да не ти харесват. „Странно“ означава така, както по принцип не му е присъщо. Душата на компанията може на мига да загуби сладкодумието си, а незабележимият да започне да общува и да привлича вниманието на околните. Защо се случва така? Защото в твое присъствие той чувства притеснение и не може да си събере мислите. Защото акълът му лети единствено към теб. И заради това – той се тревожи да не изглежда идиот в очите ти. А именно така изглежда в този момент. Горкичкият.

През цялото време иска да говорите

Наслаждавай се на момента! Ако ти му отговориш с взаимност и отношенията ви започнат да се развиват, този прекрасен период рано или късно ще свърши: той ще започне да мълчи, вместо да води нормален разговор и на 50% от въпросите ти отговаря с „нормално“, а на другите 50% с „аха“ и с „не“. Но на този етап той иска да разбере всичко за теб. На него наистина му е дяволски интересно да говорите или да си пишете в чата с часове. А второ, дори ти да коментираш неща, които не го вълнуват, той все едно ще се наслаждава.

Той е като пионерче – винаги готов

Не, не затова, за което си помисли, а изобщо – за всичко. За всичко, което предложиш или го помолиш. Той ще дойде у вас да ремонтира крановете, да бие ваксина на котката, защото се страхуваш, ще отиде с теб на който и да е филм – само му предложи. Той е винаги готов да дойде с теб на вилата, изобщо той е готов на всичко, при това ще го направи с радост.

Копира жестовете и мимиката ти

Това е верен признак, защото единствено него мъжът не умее да контролира. Всички останали знаци той може да ги приглуши с усилието на волята, но този – не. И ако той, замисляйки се, се почесва по ухото, а ти не правиш така, обърни внимание и провери не въртиш ли косата си около пръста в този момент. Е, той няма толкова дълга коса. Може дори да е плешив и това да е причината да не да копира този твой жест.

Запознава те с всички скъпи за него хора

И с всичко, на което държи. Официалното запознанство с родителите му ще се случи на по-късен етап, а сега те чакат приятни екскурзии по местата на бойната му слава. („Погледни, скъпа, тук преди 25 години намерих врана и сам й направих къщичка. Кралска!“) Ще ти покаже любимите си книги, ще ти подари диск с „неговата“ музика: „Задължително чуй това парче на Фреди Меркюри. Велик е!“ И няма да пропусне да те запознае с приятелите си. А ако в дома си отглежда котката Чочо или кучето Грейсън, или мадагаскарската хлебарка Едуард, с тях ще те запознае най-напред. Първо задочно, говорейки ти за тях с часове, като новоизлюпена майка, а след това и лично. Да, дори в този случай, когато само мисълта за големите мустаци на Едуард те докарват до истерия.

Гледа те през цялото време

Истината е, че хората не правят това често. И не много продължително. Ако ти не отместваш поглед от очите на събеседника си, той скоро ще се почувства неловко: защо се взираш така вторачено? Подозираш ли го? Или нещо се случва с лицето му? Обикновено хората разбират това и се опитват периодично да местят погледа си върху странични предмети. Но влюбеният мъж не го прави. Той може или да те гледа в очите, или да разглежда други части от тялото ти. С неизменно възхищение в погледа. Приятно е, нали?