От jenata.blitz.bg попаднаха на повечето от невероятна - дори шокираща история. Тя е свързана с едно тричленно семейство и осиновен доберман.

Иво и съпругата му Ани живеят с тяхната 2-годишна дъщеря Гери в голяма къща с двор в покрайнините на голям български град. И двамата имат добре платени работи и в общи линии не се лишават от нищо. Единственото нещо, което липсвало на семейството, е домашен любимец.

Затова един ден семейството посетило приют за кучета. Там имало много изоставени животни, които разтопили сърцата им, но възрастен доберман на име Макс привлякъл вниманието им. Кучето имало мускулесто тяло и дори изглеждало малко агресивно. Но семейството се влюбило в него от пръв поглед.

Служител от приюта обаче ги предупредил за Макс – той бил осиновяван няколко пъти преди това, но всички, които го взимали, впоследствие го връщали с различни оправдания. Заради това служителят препоръчал на семейството да си изберат друго куче. Но Иво и семейството му вече били решили – искат именно Макс.

Те осиновили кучето и го завели вкъщи, но изобщо нямали идея какво ще се случи в близкото бъдеще и как именно Макс ще е в основата на инфарктната ситуация.

Кучето живеело свободно – обикаляло цялата къща, както и двора, не било завързано и за миг. Така съвместният живот между семейството и Макс протичал безпроблемно в рамките на няколко седмици.

Кучето станало изключително близко с 2-годишната Гери. Те прекарвали много време заедно – за момиченцето кучето се превърнало в по-голям брат. „Веднъж Гери дори се опита да го язди като пони – Макс не възрази. Той постоянно ходеше до нея, играеха си заедно“, спомня си Иво, който допълва, че е изглеждало „сякаш нищо не може да разруши приятелството им“.

Но малко след това се случило нещо ужасно.

„Беше един уикенд - някъде около пет дни, след като го осиновихме. Аз и жена ми бяхме на беседката в двора, гледахме как Гери си играе в тревата, а Макс тичаше около нея. Всичко изглеждаше перфектно.

Но точно след секунда нещо шокиращо се случи“, казва Иво.

Три храни, които са смъртоносни за кучетата и котките

Макс скочил върху Гери и започнал да лае силно.


 


„Той скочи с предните си лапи към нея. Бутна я. Не спираше да лае ожесточено. Гери падна на земята и започна да плаче“, казва потресеният баща.

Той и жена му били напълно вцепенени от случващото се – не можели да повярват какво прави Макс. Кучето продължавалало да лае – дори захапало дрехата на плачещото момиченце и започнало да я влачи в двора.

„Помислих, че я е захапал – тя не спираше да плаче“, спомня си мъжът, който уточнява, че успял да издърпа момиченцето от хватката на кучето и жена му веднага я скрила в къщата.

След като видели, че по Гери няма следи от ухапване от Макс, Иво решил да провери какво точно се е случило.

Мъжът не повярвал на очите си, щом открил истината за кошмарната сцена. Оказало се, че Макс не е захапал Гери и не я е нападнал.

А точно обратното – кучето се е опитвало да я спаси.

Но как се е развила нататък шокиращата случка ще научите на jenata.blitz.bg