Да си родител изобщо не е лесна работа, особено когато става дума за малко дете. Всички бихме искали да имаме надежден метод за възпитание, но уви, такъв не съществува! 

В родителския занаят от изключително важно значение е да умееш бързо да се адаптираш към ситуацията. И така ден след ден, докато детето не порасне и самото то не започне да поема отговорности. 

Близо 80% от думите, които казваме на децата си, са инструкции и забрани. Само понякога обаче те са оправдани и то в много краткосрочен план. Дисциплиниращите мерки обикновено не правят децата дисциплинирани. Защото в момента, в който строгият родител се обърне на другата страна, детето започва да прави каквото си знае. 

6 фрази, с които без да искаме обричаме децата си на самота

Ако трябва да сме честни, няма универсална рецепта, с която да накарате детето си да направи това, което желаете, защото всеки малчуган е различен. Със сигурност обаче, ако му повторите едно и също нещо 10 пъти, след това започнете да крещите, заплашвате и накрая го "наградите" с няколко шамара, няма да постигнете нищо! Защото всички хора обичат, когато с тях разговарят спокойно, с разбираеми думи и усмивка на уста и децата не правят изключение! 

Младата майка Сара направи брутално признание, свързано със секса, което много родители се срамуват да изрекат (СНИМКИ)

Днес ще споделим с вас няколко вълшебни фрази, които трябва да използва всеки родител, за да получи от детето си това, което желае. Тези магически думички ще ви помогнат да промените възприятието на малкото човече и в бъдеще ще постигате много по-добри резултати във възпитанието. 

Кои фрази ще накарат отрочето си да изпълни всичко, за което сте го помолили, без нерви, сълзи и сополи, четете в jenata.blitz.bg.