Киселото мляко е много полезно не само за организма като цяло, но и в частност за кожата. Богато е на калций, витамин D, протеини, пробиотици. Ако си правите редовно маски с кисело мляко, лицето ви ще сияе, кожата ще бъде здрава и подхранена.
Млечната киселина в киселото мляко има свойството да отстранява мъртвите клетки и нежно да ексфолира. Това предотвратява възпаления, поява на пъпки и акне, бръчки и фини линии.

След прилагане на кисело мляко кожата на лицето е кадифена, мека, нежна, гладка.

Как да си направите маска с кисело мляко, розова вода и мед?

Съставки:
6-7 свежи листенца от роза
2 супени лъжици розова вода
1 супена лъжица кисело мляко
1 чаена лъжица мед
Намачкайте розовите листенца в хаванче. Добавете към тях розовата вода, киселото мляко и меда. Разбъркайте много добре. Нанесете маската върху измита кожа с кръгообразни движения. Оставете да подейства за около 15 минути. Изплакнете с топла вода.

Какви ползи носи маската с кисело мляко и розова вода?

Овлажняване
Дълбокото хидратиране е много важно за кожата. Препоръчително е тази маска с кисело мляко да се прави 3 пъти седмично за най-добри резултати, а и за да сте сигурни, че кожата ви ще е добре хидратирана.

Слънчево изгаряне
Киселото мляко има свойството да облекчава зачервяването и паренето при слънчево изгаряне. Ако приложите кисело мляко, розова вода и мед веднага върху изгорялата кожа, дискомфортът ще спре по-бързо.

Акне
Киселото мляко съдържа антибактериални и противогъбични вещества, заради което действа изключително добре върху акнетична кожа. То премахва пъпките и гнойните пробиви. Млечната киселина неутрализира бактериите, причиняващи акне, и тушира възпалителните процеси.

Потиска стареенето
Тъй като млечната киселина действа ексфолиращо и изглаждащо на кожата, тя предотвратява и стареенето. Образуването на фини линии и бръчки може да бъде забавено, ако редовно се употребява маска с кисело мляко.