Барбитата и захаросаните блогърки тихичко са изтласквани от истинските жени, които не се страхуват от мъжката работа. Точно за тези жени ще стане дума по-долу.

За YouTube- канала на професионалната търсачка и истинска "желязна лейди" от американския щат Тексас са се абонирали над 98 000 души. Средно на месец един неин клип събира около 44 000 гледания. Описанието на канала е следното: 

"Търсач на реликви и търсач с металотърсач, който иска да се весели! Проучвам стари, ръждясали и интересни находки... Винаги си прекарвам отлично по време на излетите ми, смея се много, понякога е и доста мръсно :) Всичките събития във видеата и откритите вещи са реални", Диджин Брит. 

Намерените предмети Диджин слага в своята колекция, при това тя отбелязва, че това е нейното хоби. Тя обожава фермата си и природата, затова в клиповете ѝ често присъстват възхитителни пейзажи от най-различни кътчета на САЩ. 

Сред най-популярните ѝ клипове е този, посветен на издирването на реликва на плаж на Бахамските острови. Той е бил гледан над 3 милиона пъти. В него през по-голямата част от времето Диджин е само по бански. 

Друг пример е младата търсачка Джоселин Елизабет от Пенсилвания, която засега е следвана само от 20 000 души в своя YouTube-канал Relic Recoverist. Най-популярният ѝ клип е събрал над 50 000 гледания.Превод и редакция: БЛИЦ