Много двойки погрешно смятат, че ако увеличат честотата на сексуалните си контакти, ще спасят връзката си. Всъщност, подобни твърдения са често промотирани, но истината е друга. Ново изследване, проведено в Carnegie Mellon University установява, че повече секс във връзката не връща искрата, не изглажда проблемите, а всъщност задълбочава още повече съществуващите такива. Дори това може да направи двойката още по-нещастна от преди.
В изследването участие са взели 64 двойки на възраст между 35 и 65 години. Групата била разделена на 2. Едните били инструктирани да не променят нищо в сексуалните си навици, а другите трябвало да удвоят честотата на сексуалните си контакти за период от 3 месеца.

Експериментът показал, че при двойките с непроменени интимни контакти отношенията се подобрявали, докато при другата група нивата на щастие драстично спаднали.

Изследователите установили, че инструктираните да правят повече секс съобщавали за по-ниско сексуално желание, пише telegraph.co.uk, както и намалено сексуално удоволствие. Учените отдават това не на понижените нива на обич и любов между двойките, а на факта, че са заставени, помолени сякаш насила да се фокусират върху секса, вместо той да е провокиран от лична мотивация.

Психолозите смятат, че все пак по-честите сексуални контакти биха помогнали за изглаждане на проблемите, за увеличаване на щастието във връзката и доверието между партньорите.

Всъщност, важното нещо, което партньорите трябва да направят е не просто да правят повече секс, а да се опитат да увеличат секси моментите в ежедневието си, които предразполагат към сексуален контакт и то провокиран от лична мотивация и желание.

Само така реално сексът може да помогне за скрепяване на връзката. В противен случай води до трайно неудовлетворение.

Източник: az-jenata.bg.