Сармите са толкова старо ястие, че е много трудно да се определи към коя точно национална кухня принадлежат. Китайците настояват, че са произлезли от техните рулца, а гърците твърдят, че са измислили свинското месо, увито в зелеви листа, много преди нашата ера.

Сармите са любимо ястие в много страни и навсякъде ги приготвят по различен начин.

Няма друга такава вкусотия: паста с горски гъбки и скариди

Днес ви предлагаме да си приготвите това вкусно изкушение така, както го ядат в северната ни съседка.

Румънските сармички - сармале, стават сочни и изключително вкусни. Освен свинско месо за плънката можете да използвате телешко, пуешко, дори и бекон.

Уникално Чили кон карне, с което ще си оближете пръстите!

Местните кулинари си позволяват да комбинират няколко вида месо. Ако искате сармичките да станат сочни, ви предлагаме да се спрете на кайма от смляно свинско или говеждо месо.

Как да си приготвите тези вкусни сармички по румънски можете да видите в jenata.blitz.bg.