Сексът може да е прекрасен, здравословен, страстен, задоволителен, но понякога може да бъде и твърде конфузен. Нерядко се случват стресови ситуации... като тази, в която презервативът остава във вагината ви.
Запазете спокойствие - няма нищо непоправимо:

1. Без паника

Ситуацията е нелепа, но не и фатална, останете спокойни и не изпадайте в истерия. Презервативът няма да се загуби във вагината ви.

2. Клякайте

Клековете помагат да избутате това, което се е наместило в интимните ви части.

3. Помогнете си със стол

Стъпете на частта за сядане с крака и започнете да се навеждате напред, съветва Tialoto.bg. Това помага да избутате презерватива, както клековете.

4. Помощ от партньора

Ситуацията е неловка, но няма място за срам. Дори да не се познавате отдавна с човека, чийто презерватив е заседнал във вас, го помолете да опита той да го извади с пръсти.

5. Посетете гинеколог

Ако сами не сте се справили със ситуацията, вероятно защото кондомът е влязъл на дълбоко, отидете на лекар, за да го махне и да огледа дали има някакви щети като инфекции, зачервяване и т. н.

6. Вземете противозачатъчно хапче

Презервативът може да съдържа семенна течност, която да се „разлее“. Ако вече не взимате някакви противозачатъчни или не сте взели други мерки, не рискувайте.         
Източник: fakti.bg