Представители на холандската стартъп компания „SpaceLife Origin” обявиха публично намерението си да изпратят бременна жена в Космоса, която да роди в земна орбита първото в историята „извънземно” дете.

Това ще бъде направено изцяло за нуждите на науката, защото учените се опасяват, че в бъдеще нашата планета ще стане непригодна за живот и ще се наложи, за да оцелеем като раса, да колонизираме други небесни тела. 

Човекът ще трябва да се научи да се размножава извън пределите на Земята и първа стъпка към това, според холандските експерти, ще стане изпращането на жена в напреднала бременност в Космоса, която ще трябва да роди в условията на нулева гравитация. Макар това да изглежда почти откачено, особено предвид факта, че нашата цивилизация е далеч от космическите пътешествия, от „SpaceLife Origin” са уверени в успеха на своята мисия.

Пред какви изпитания ще се изправи майката, която ще роди първото бебе, гражданин на цялата Земя, и кога ще се сблъска с откаченото предизвикателство, можете да прочетете в jenata.blitz.bg.