По време на секс мъжете могат да пострадат. Оказва се, че мъжкият пенис е по-крехък, отколкото смятаме. Той може да бъде наранен от някои секс пози. Интересното е, че тези секс пози далече не са толкова екстремни, колкото очакваме, пише Аз жената.
Изследване, публикувано в Journal of Impotence Research показва, че кучешката и мисионерската поза са сред най-опасните пози за пениса в леглото. Изследователите събрали данните на 90 пациенти на средна възраст 39 години, диагностицирани с различни фрактури на пениса.

Те констатирали, че при кучешката поза са пострадали 41% от наранените мъже, защото при тази поза и при по-грубото ѝ изпълнение пенисът удря директно в тазовата кост на жените. Това може да предизвика сериозни наранявания.

Учените установяват още, че при мисионерската поза са пострадали 25% от мъжете с фрактури на пенисите, взели участие в проучването.

От друга страна обаче, мисионерската и кучешката поза са сред най-успешните секс пози за зачеване. Друго изследване, проведено с ядрено-магнитен резонанс установява, че както при мисионерската, така и при кучешката поза спермата навлиза много дълбоко в маточната шийка, което многократно увеличава шансовете за успешно зачеване.