Млада журналистка живя три дни на вино и яйца, за да стане по-слаба и красива. Александра Блишчик  от Vice решава да експериментира и се подлага на популярна диета от 70-те години на миналия век, а след това споделя подробно с читателите как се е чувствала през тези дни и какви резултати е постигнала след зверските лишения. 

Александра научава за диетата от Фейсбук. За първи път тя излиза през 1962 година в най-продаваната книга на The New York Times — секс ръководство за неомъжени жени. Авторката й Хелън Браун предлага на дамите през уикенда да се подложат на кратка диета, с която ще успеят да отслабнат с 2,5 кг. По-късно списание Vogue преобразува диетата, увеличавайки продължителността й на 3 дни. 

За това време всички дами, които искат да отслабнат, трябва да ядат на закуска едно яйце, чаша сухо бяло вино и кафе, на обяд - 2 яйца, 2 чаши вино и кафе, а за вечеря с останалото в бутилката вино могат да изядат 150 грама пържола с черен пипер и лимонов сок и кафе.

Какви ужасяващи неща са се случили с Александра, докато е била на популярния от 70-те години хранителен режим и успяла ли е в крайна сметка да смъкне обещаните 2,5 кг., можете да разберете в jenata.blitz.bg.