Марките за дрехи по целия свят продължават да наемат за снимките си момичета с идеална външност и безмилостно ретушират снимките, без да оставят и намек за това, че моделите на снимките все пак са реални хора. 


Но компанията Boohoo реши да тръгне по друг път. Вместо това в своите профили в социалните мрежи те показаха, че дрехите им са носени от напълно обикновени жени. 

С целулит, стрии и увиснали кореми. 

Наскоро в профилите на марката се появи серия снимки, която интерпретира понятието "бодипозитив" по най-добрия начин.

Вместо да засипва своите последователи със снимки на полуголи дами с излишни килограми, Boohoo доказа, че идеални тела просто не съществуват в реалния живот. 

На колажите, публикувани от марката, има моделки в бански. Между снимките обаче има малка, но и доста съществена разлика. 

На единия кадър моделката е заела поза и я снимат от много сполучлив ракурс - резултатът е неземна красавица, а на другата момичето е заснето без да са полагани особени усилия, нито от него, нито от фотографа. 


Профилът на Boohoo в Instagram е следван от почти 7 милиона души. По-голямата част от тях са жени, които са изморени от това, че всеки ден им се показват моделки с невероятни тела. 

Фотопроектът показва, че дори момичетата от кориците на списанията далеч не са идеални, а позите, ракурса и осветлението променят доста резултата от снимките. 

Естествено, серията снимки предизвика силен отзвук сред многомилионната аудитория на марката. 

Под всеки един пост момичета пишеха колко много въпросните публикации могат да им повдигнат самооценката, пише Daily Star.

"Като жени, ние всички знаем колко страшни са социалните мрежи. Как те влияят на нас. Действително се надявам, че жените от всички възрасти и размери ще видят тези снимки и ще се почувстват добре, въпреки своите недостатъци... Все пак да си го кажем директно, никой не е идеален", пише потребителка в Инстаграм.  

"Великолепни сме, независимо от нашите форми и размери", приглася ѝ друга.  

Превод и редакция: БЛИЦ