Оргазмът винаги е бил един от най-изследваните медицински феномени. Мнозина го описват като уникалното изживяване, което не може да бъде повторено и сравнено с нищо друго, пише men.hotnews.bg.
Според учените и изследователите, публикували своя труд в журнала по социоафективни неврологични и психологични науки, оргазмът е най-близкото изживяване до абсолютен транс със сензорно абсорбиране и загуба на съзнание. По време на оргазъм, мозъкът губи контрол и се фокусира само върху предстоящата го невронна вълна, която идва и именно в този момент вече нямаме възможност да мислим за нищо друго или да усещаме нищо друго. 

И това е интересно: Какви са усещанията на жените по време на секс? - четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to

Ефектът се нарича "невронно забавление" и в много редки случаи може да се получи без сексуална стимулация. И понеже половият контакт в неврологичния свят се определя като ритмично симулиране на изключително чувствителни зони, някои други подобни занимания биха могли да дадат положително отражение на интимните ви контакти, такива са занимания могат да бъдат танците - там също има следване на ритъм, извършване на конкретни стъпки и т.н. По същата причина и музиката може да бъде точно толкова добър сексуален партньор.