Родените под знака на петела според китайския хороскоп винаги се опитват да открият най-доброто в любовта. Способни са да преследват вечната любов през целия си живот. Те са много романтични натури и обикновено са надарени с природен сексапил, с който привличат любовните си партньори. Склонни са и да дават много в любовта, не само да търсят.
Повечето Петли се радват на щастливи бракове, защото разбират важността на комуникацията. Тя им помага да намерят сродната си душа.

Мъжът Петел в любовта
Мъжът Петел в любовта е романтичен, темпераментен, зрял и много склонен да обмисля всеки свой ход и постъпка. Неговата задълбоченост се цени изключително от жените. Петлите имат цял набор от романтични методи за очароване на противоположния пол. Те са убедени, че тайната на успешната връзка и брак се крие в равенството и спокойните партньорски отношения.
Уважението за мъжете Петли е на първо място. След като успеят да установят стабилна връзка, те стават истински мечтатели. Предани са към семействата и приятелите си. Помагат в домакинската работа. На тях винаги може да се разчита за пазаруване и осигуряване на всичко необходимо за домашния уют. Просто имат усет за това.
Като личности са скромни, но същевременно много зрели, с което създават усещане за сигурност у своите партньорки.

Жената Петел в любовта
Жените Петли са много смели, свободомислещи, активни, но и едновременно с това нежни и грижовни. Те също са надарени от майката природа с естествен сексапил и грация, които привличат мъжкото внимание, пък и женското. Ето защо винаги са заобиколени от много приятели.
Понякога жените Петли са срамежливи, което им пречи да изразят достатъчно добре своите иначе страстни чувства. Ето защо често остават неразбрани от противоположния пол. Позитивно качество, което трябва да им се признае е, че са много честни във връзките си и отношенията с тях могат да бъдат наистина приятни и леки. Те винаги успяват да внесат спокойствие и уют в душата на партньорите си.

Крайната цел на жените Петли е обикновената и безусловна любов, която не изисква въпроси и безкрайни обстоятелства, които ѝ пречат. Дамите Петли обаче ценят много високо и търсят партньори, които им дават стабилна финансова основа.
Всички любовни съвместимости вижте на следващата страница.

Как да се разбирате с Петлите в любовта?
Препоръчително е на Петела да се дава достатъчно пространство да диша и да върши нещата, които му доставят удоволствие. Не го ограждайте с прегради, не му забранявайте, не му поставяйте строги правила. Те обръщат много внимание на личното си пространство и това ще ги отблъсне.
Не ги прекъсвайте грубо, когато говорят, защото обичат мнението им да се изразява и зачита. В стресови ситуации Петлите могат да бъдат раздразнителни и нападателни. Имайте го предвид. Към тях трябва да се подхожда с търпение и разбиране.

Любовни съвместимости с Петела
За китайците е много важно разбирателството и съвместимостта в зодиакалните знаци. Те обмислят това преди брака, за да постигнат хармоничен семеен съюз.
Най-добрите партньори за Петела са Змията и Бикът. С тях Петелът може да има перфектен брак. Най-лоши партньори за него са Плъхът, Заекът, Конят, Петелът и Кучето. Те не споделят абсолютно никакви общи ценности и съвместното им съжителство често е ад.

Най-добрите партньори на мъжа Петел са:
Тигър – Петелът и Тигърът имат изключително близки разбирания за живота и очаквания от брачното партньорство. Жените Тигри носят на Петела мир и спокойствие в дома и сърцето. Често двойки от тези зодиакални знаци остават заедно за цял живот.
Бик – дамите от този зодиакален знак притежават зрелост, която се цени високо от мъжете Петли. Партньори от тези зодии се радват на разбирателство и уважение. Те имат благ и хармоничен брачен живот.
Змия – жените Змии знаят много добре какво очакват от връзките си с мъжете. Те имат ценни идеи в главата си, които преследват в името на щастието. Тъй като това е белег от характера на Петлите, тези два зодиакални знака си пасват страхотно. Търсенето на сродната душа е важно както за Петлите, така и за Змиите. Затова често двойки от тази комбинация също остават до края на живота си заедно.

Най-лошите любовни комбинации за мъжете Петел:
Плъх – жените от зодия Плъх и мъжете Петли никога не успяват да се съгласят за обикновените битови неща от живота. Винаги намират повод за спор, което разваля ежедневната им хармония. А когато малките неща обръщат колата, положението може да е катастрофално. Жените Плъх имат навика да се месят във всичко, а това изнервя Петлите.
Заек – Зайците не са романтични натури. Те са реалисти и преследват прагматичните неща в живота и любовта. Това отблъсква Петлите. Ако партньори от тези зодии се оженят, скоро след началото на брака любовта може да се изпари.
Кон – прекалено многото различия могат да доведат до тотален разрив в отношенията на Петела с дама Кон. Те постоянно се вглеждат в недостатъците на другия като ги изтъкват и натрапват. Това срива връзката между Кон и Петел. Дамите Кон карат мъжете да губят търпение и интерес към тях.

Най-подходящите партньори за жените Петел:
Бик – без съмнение мъжете Бик са най-добрите партньори за жената Петел. Бикът държи на кариерата и богатството, а това е важно за дамите Петел. Интересите им са в една и съща област, което носи хармония и продължителен брачен живот.
Змия – мъжете Змия са много честни, а това се харесва на Петлите. Тези зодиакални знаци успяват да създадат стабилна връзка, белязана от интелигентни избори, финансова стабилност и поглед в една посока.

Дракон – мъжете Дракон са много подходящи за жените Петли, защото са винаги с оптимистична нагласа и са лоялни към партньорките си. Драконите са много силно привързани към семейството си и са готови на всичко да се грижат за своите близки. Те дават силно чувство за сигурност на своите партньорки.

Най-лошите партньори за жените Петел:
Петел – мъжете Петел са най-лошият избор за дамите от същата зодия. Връзката на такива двойки винаги е белязана от непрекъснати скандали и неразбирателства. Никаква хармония не може да съществува между двама Петли, колкото и еднакви неща да харесват. В тази комбинация Петлите са склонни да взимат импулсивни решения, които най-често са грешни и водят до караници.

Куче – мъжете Куче са изключително критични натури, което вбесява жените Петел. Това е често повод за скандали и конфликти, развалящи микроклимата във връзката. Кучетата не дават лично пространство на Петлите, което ги отблъсква. Липсата на свобода руши връзката.

Източник: az-jenata.bg