Има ли надценена секс поза? Ако питате дамите – категорично ДА и това е обърната ездачка. Какво не им харесва ли? Проучване на Women's Health, в което участие са взели 1111 жени, разкрива, че представителките на нежния пол никак не се наслаждават на обърнатата ездачка, а точно обратното. 39 % са категорични, че мразят тази поза и я избягват.

Причините:
- ъгълът не е удобен и не ги стимулира достатъчно;- често се чудят дали правят нещата правилно и дали мъжът се наслаждава на случващото се, защото не могат да го видят, а са забелили очи в стената или пръстите на краката му;

- страхуват се да не му прекършат пениса с по-рязко поклащане;

- и не на последно място се притесняват как точно изглежда дупето и бедрата им и дали целулитът им не избива с двойна сила;

- според жените тази поза не е никак интимна, защото нямат визуален контакт с партньора, което създава някаква бариера между двамата.

И все пак, момчета, не се тревожете, има доста жени, които нямат против да експериментират поне за малко с тази поза. Втората не особено желана секс позиция според изследването изненадващо е „кучешката“ с вот от 28 %. Тя не допада на анкетираните, защото може да бъде доста неудобна, липсва зрителният контакт и често скъсява времето за секс, тъй като мъжете свършват по-бързо на нея.