Лесбийките изпитват по-хубав оргазъм в сравнение с хетеросексуалните двойки. При тях удволетворението от секса е в пъти по-голямо, показват различни независими проучвания в Англия, пише tialoto.bg.

Половината от анкетираните при изследване, проведено в Обединеното кралство, които са на възраст между 25 и 34 години, са посочили, че не са доволни от секса.  Процентът спада до 29% сред 55-64-годишните, което ни кара да мислим, че жените правят по-хубав секс с повишаване на възрастта. Респондентите обаче не са уточнили с какви сексуални наклонности са. 

7 неща, които могат да прогонят женския оргазъм

Резултати от по-стари проучвания са категорични - жените, които правят секс с жени, са по-доволни, отколкото хетеросексуалните. Например, при едно, направено през 2014 г., лесбийките прекарват 75% от свободното си време забавлявайки се в леглото, докато хетеросексуалните жени - само 61%. Но сексуалната ориентация на мъжете изглежда, че не оказва особено влияние върху качеството на оргазма.

5 причини за интимни заболявания и защо не може да ги излекувате!

"Лесбийките знаят всичко за клитора и как да пипнат, за да получат истински оргазъм. Понякога жените трябва да насочват мъжа какво точно да прави с пръстите, докато при лесбийките такъв проблем не съществува и затова сексуалното им удовлетворение е по-високо", коментира сексолог и брачен терапевт Мати Силвър пред "The guardian". Toй изтъква, че лесбийките, които търсят услугите му, нямат проблеми със секса, а по-скоро искат да се консултират с него заради общи въпроси за взаимоотношенията. 

Ето как лесно и просто да оформите зоната на любовта по Фън шуй

"Жените имат огромно предимство, защото те знаят как да накарат другите жени да се почувстват по-добре по време на секс. Причината е, че са си доставяли удоволствие сами много пъти", казва 26-годишната Джесика Бърджис от Брайтън, която е спала както с мъже, така и с жени.