Тази рецепта е с пържено месо, към което в края на готвенето се прибавят плодовете. Сготвих ястието в  Airfryer  за да избегна пърженето, , пише кулинарната майсторка Йоланта Делибозова в сайта yoli.bg. 

Уредът е с кошница, която е решетъчна. Тя помага излишната мазнина да се оттича от храната и горещият въздух да я обгръща равномерно отвсякъде. Да, но този път на мен не ми се искаше от ястието да изтича сос. Нито грам! От друга страна не ми се щеше да има и много мазнина. Ето какво направих: махнах решетъчната кошница и на нейно място сложих малка тавичка, в която сготвих пилето и плодовете. Мазнината, която използвах беше 2 с.л. зехтин за четири порции. Получи се чудесно сочно и ароматно ястие.  

Вижте как да приготвите сочно и крехко пиле с авокадо и портокал на jenata.blitz.bg