Казват, че очите са огледало на душата ни. Но как най-добре да подберем грима, за да подчертаем красотата им? За това ни разказва Наталия от Natali’s Beauty, предава "Дарик".

Кафяви очи

Имате кафяви очи, развихрете се с лилавите нюанси. За дълбочина на погледа заложете на тъмните, топли тонове. Или пък се спрете на класическите бронзови цветове. А ако искате да изсветлите зоната на очите, заложете на зеленикавите сенки. Експериментирайте смело и със сребристите тонове, като за вечерни визии преспокойно можете да топнете в черния цвят, за да нанесете във външния ъгъл на подвижния клепач.

Моден експерт разкри специално за "Жената" БЛИЦ кои дрехи ще са хит това лято!

Сини очи

Ако имате разкошни сини очи, значи сте големи късметлийки. Красивите нюанси на небе и води са неописуеми и варират от толкова светли, чак до стъклени, до дълбоки и наситени – все едно сме се взрели в красиво езеро. Във всеки един от случаите, за да изпъкне още по-силно студеният син цвят, трябва да заложите на топли оранжеви и бронзови нюанси – златното и бляскаво шампанско също са подходящи. Класическата черна очна линия естествено ще бъде особено подходяща за вас, а ако сте със светли очи и много бяла кожа, опитайте да избегнете черното и на негово място да поставите тъмнокафяво – това ще омекоти визията.

Зелени очи

Ако имате красиви зелени или пъстри очи, цветът, който естествено ще ги подчертава най-добре, е розовият. Много дами бягат от розовото, защото го свързват с една твърде бонбонена и кукленска визия. Но това не е непременно необходимо. Розовото, както всеки друг цвят, има своите нюанси. За ежедневието подберете мек, блед тон, който да даде мъничко закачливост и свежест на погледа. За вечерни визии можете да се развихрите с махагонови и дори червеникави тонове, които всъщност са и много актуални в последните месеци.

Кръгли очи: Ако имате кръгли очи, нанасяйте тъмен нюанс сенки в средата на горния подвижен клепач и използвайте светли нюанси в ъгълчетата на очите.

Млади азиатки показаха нагледно чудесата, на които са способни професионалните гримове! СНИМКИТЕ им ще ви накарат да загубите доверие в хората! (ВИДЕО)

Бадемовидни очи: Поставяйте матови сенки по целия горен клепач и нанасяйте тъмен тон малко над сгъвката на клепача във външния му ъгъл.

Паднал клепач: Поставяйте тъмен цвят в сгъвката на окото, за да създадете необходимата дълбочина.

Монолитни очи: Нанасяйте тъмен цвят сенки по целия горен подвижен клепач.

Малки очи: Поставяйте по-светли цветове сенки върху очите си.

Големи очи: Нанасяйте бляскави светли нюанси по долния клепач.

Тъжни очи: Нанасяйте блясък по вътрешните 2/3 от горния клепач.

Закачливи очи: Фокусирайте се върху тъмния цвят в коренчетата на миглите във външната част на горния и долния клепач.