Картофите са популярен и обичан от много хора зеленчук. От него можете да си приготвите куп вкусни ястия. Въпреки това, много експерти казват, че той е един от главните виновници за трупането на излишни килограми, освен това провокирал и безброй здравословни проблеми.

Като цяло, мнението за картофите е много противоречиво. Има много дискусии относно това полезен ли е този зеленчук, или не. Много диетолози и лекари съветват ограничаване на употребата му, а в някои справочници той дори не е включен в групата на зеленчуците.

Тези 9 храни могат да са истинска отрова - вредят на тялото ви за минути!

Има няколко причини, поради които хората спорят за употребата му. Картофите съдържат голямо количество въглехидрати, които предизвикват качване на излишни килограми. Този зеленчук се усвоява бързо от организма и има висок гликемичен товар. Това означава, че може да предизвика повишаване на нивата на кръвната захар, а след това рязкото й спадане.

С какво картофите са изключително полезни за организма и защо специалистите грешат, като съветват да ограничаваме употребата му, четете в  jenata.blitz.bg.