Ето защо моделите и знаменитостите имат толкова обемни, дълги , повече от страхотни мигли (без помощта на екстеншъни)! Допитахме се до гримьорите и подбрахме техните топ трикове.

Ето защо моделите и знаменитостите имат толкова обемни, дълги , повече от страхотни мигли (без помощта на екстеншъни)! Допитахме се до гримьорите и подбрахме техните топ трикове.


1. Използвай пудра 
Нанеси един слой спирала и преди да е изсъхнала, посипи миглите с пудра на прах. След това, нанеси втори пласт спирала. Това е страхотен начин да придадеш повече визуален обем на косъмчетата (с помощта на пудрата създаваш разстояние между двата слоя спирала и така миглите изглеждат по-пищни), но само ако те са достатъчно дълги. Уви, при къси косъмчета, миглите по-скоро ще се спластят.

2. Играй с два цвята 
Ето един съвет, който работи за всички жени: нанеси един слой черна спирала, после слой цветна (по твой избор, но най-неутралният вариант е кафявото) и накрая завърши пак с черна. Пигментът на цветната спирала ще се покаже през черното и визуално ще накара миглите да изглеждат по-пищни.

3. Оцвети корените 
Това не е най-приятната процедура, но наистина работи. Нанеси точно върху корените на миглите очна линия под формата на гел. Ако очите ти не са свикнали, възможно е да се насълзят, затова най-добре ползвай водоустойчива очна линия. Изпиши линията максимално близо до корените, почти върху водната линия на горния клепач, за най-видим ефект. Завърши със спирала, както обикновено.

4. Започни от краищата 
Нанеси спиралата първо върху върховете на миглите, остави да изсъхне и после мини с четката по цялата дължина на косъмчетата. По-плътните краища карат миглите да изглеждат оптически по-обемни.

5. Движи четката на зигзаг 
Недей да движиш четката на спиралата от долу нагоре, а пробвай със зигзаг движения. Така ще покриеш всяко косъмче, дори най-миниатюрното, с необходимото количество туш.

6. Нарисувай извивка 
Ако всичко друго се провали, изрисувай съвсем малка котешка извивка с очна линия – трик, който кара миглите да изглеждат по-гъсти. Не е нужно линията да е дълга, а просто да излиза на един милиметър от външния ъгъл на окото.

Източник: zajenata.bg