Младо семейство от Бургас, преминало през тежка борба за дете, ще дари две инвитро процедури на двойки, които нямат възможност да сбъднат мечтата си по друг начин. Мариела и Груд Илиеви водят битката за своето чудо цели 10 години, пише Флагман бг.


Те минават през немалко разочарования и много трудни и болезнени моменти белязват този етап от живота им. Накрая се ражда тяхното щастие в лицето на дъщеря им и осмисля всичко, през което са преминали.

През годините, в които посещава безброй клиники и се среща с най-добрите специалисти в областта на репродуктивната медицина, Мариела неведнъж вижда отчаянието в очите на жени като нея.

Сред тях има и такива, които нямат възможността да направят повече от един опит. Именно заради тях младата  бургазлийка се вдъхновява и написва детска книжка с ясната цел – да помогне на нуждаещи се двойки, които бленуват за дете.

Така се появява „Обиколка на Луната с Ари“. Между красивите страници на книжката е поместена история,  родила се от въображението на очарователния седемгодишен мечтател Ари – сърдечно и любопитно момче, което обича да изследва, изучава и разбира света около себе си.

Фантастична история за 7-годишния Ари, който обикаля половината Луна с балон с горещ въздух, а другата половина – с ракета.

След раждането на малкото им момиченце, семейство Илиеви се залавя да издаде книжката, а средствата, събирани от продажбите й – да дари на две семейства с репродуктивни проблеми. И в момента те се търсят. 

"Благодаря на всички хора, които ме подкрепиха и закупиха книгата ми. Те са причината да успеем да реализираме каузата си", каза Мариела Илиева. Тя разкри пред Флагман.бг, че в момента пише и рисува илюстрациите към втората си книга.

Мариела леко открехна и завесата към сюжета - във втората част Ари вече е на 8 години и посещава други планети от Слънчевата система. "Целта и на тази книга е, ако можем, да помогнем на още семейства, които мечтаят за дете", каза младата авторка. 

Двойките, които желаят да участват, могат да изпращат писмата си на адрес [email protected] до 31.05.2021 г., а имената на щастливците, които ще имат възможност да сбъднат най-съкровената си мечта, ще бъдат обявени на специална церемония на 5 юни в присъствието на нотариус.

Опишете своята история без притеснение, бъдете искрени и можете да получите още един шанс по пътя към най-голямото щастие.

Анонимността на всички, желаещи да се включат, е гарантирана, а имената на избраните ще бъдат публикувани само с тяхното изрично съгласие. Част от изпратените писма ще бъдат публикувани също напълно анонимно във Фейсбук профила на благотворителната кампания.

Подробности за инициативата вижте във видеото на Мариела:


В