Попадала съм на всевъзможни рецепти под името „родопска салата” – с картофи, с домати, със сирене, дори с майонеза. Аз ще споделя с вас този вариант, който съм хапвала неведнъж в Смолян и прочутото с едрия си салатен боб село Смилян.

Иначе казано – рецепта от сърцето на Родопите, пише кулинарката Искра Виденова от сайта hera.bg. 


Най-важната съставка в тази салата е смилянският фасул. Моят съм закупила точно от легендарното село, из което са пръснати сергийки, предлагащи не само различни сортове боб, но също глинени сачове, мед, сладко от боровинки и други горски плодове.

Едрият фасул обаче може да се намери също и по пазарите в големите градове.

Вижте рецептата за тази уникална салата от сърцето на Родопите, която се приготвя за по-малко от 5 минути, на jenata.blitz.bg