Пастата в Италия не е просто ястие от тестени изделия. На Апенинския полуостров тя се яде и в делник, и в празник, у дома или в скъп ресторант.

На пастата са посветени и книги, и песни, а рецептите за сосове към нея се предават по наследство в семейството. 

Ястието се приготвя лесно и бързо и може би затова е предпочитано и у нас. Както всяко блюдо, и то си има някои тънкости при приготвянето. Особено при варенето.

Не сте яли по-вкусна закуска, става само за 10 минутки

За всички, които срещат трудности при варенето на пастата, имаме добри новини. Популярният британски шеф готвач Джеймс Мартин сподели тайната на перфектната паста. "Рецептата" научил от покойния италианския готвач Антонио Карлучио.

В какво се крие тайната на перфектната паста според италианския специалист, четете в jenata.blitz.bg.