Размерите на женските дрехи са доста забавни, но всъщност понякога напомнят и на лотария. При мъжете всичко е доста по-лесно. При тях има само малки, средни и големи размери, докато при жените има доста промени, които всъщност не са точни и се колебаят насам и натак, в зависимост от марката.

Тази болка е добре позната на Мира Хирш от ЮАР. която намери в един магазин два чифта панталони с един и същ размер, но докато ги мери резултатът бе коренно различен. 


Снимки за сравнение на Мира Хирш, доказващи, че размерът на дрехите няма значение.  

женские размеры одежды, размер одежды не имеет значения, разные размеры женской одежды

"Не разчитайте на номерата! Това са чифт панталони с един и същ размер. Търсих си панталони и намерих тези, един и същ размер, но лежаха те в различни отдели на магазина. На червените панталони имаше етикет "New Fit", на зелените нямаше нищо. И едните, и другите бяга моя размер, но само едните ми станаха, а другите ми бяха големи. Поради тази причина се страхувам да ходя по магазините. Намирате нещо, което е вашият размер, но то не ви става, и вие напускате магазина разстроени и с лошо мнение за себе си. Започвате да се вманиачавате по диети, започвате да се отвращавате от себе си. Знам за какво говоря", споделя Мира. 


"Престанете да се опитвате да станете идеалният размер. Носете дрехите, в които се чувствате добре. А и на кого му пука, ако дрехата е с един или два размера по-голяма или по-малка от обичайната, която носите. Вземете се в ръце и носете всякакви размери и столове, каквито ви се поиска. Обичайте кожата, в която живеете", добавя тя. 

По всяка видимост хората са съгласни с мнението на Мира, защото постът ѝ успя да събере над 3500 лайка само за денонощие.  

Превод и редакция: БЛИЦ