Слабостите в емоционалното поведение или различните физически дисфункции винаги подсказват за дисбаланс в тялото. Той често е свързан с някоя от 7-те чакри. Дали вашите чакри се нуждаят от повече баланс и как да го направите, вижте в следващите редове.

Небалансирана коренова чакра (намира се между ануса и половите органи)

Хранителните разстройства, прекомерната негативност, повишената алчност и неконтролируемите чувства на несигурност са общи признаци за небалансирана коренна чакра.

Ребалансирайте основната си чакра заобикаляйки се с червен цвят, взимайте топли и продължителни душове/вани, разхождайте се повече из природата, медитирайте и се отдайте на йога.

Прозявайте се, полезно е!

Небалансирана сакрална чакра (намира се между пъпа и срамната кост)

Невъзможността да видите себе си като привлекателна личност, ревност, болести свързани с половата система, безплодие са едни от най-големите показатели за небалансирана сакрална чакра. Може да намерите равновесие чрез оранжевите багри, медитация и като включите в менюто си портокали, пъпеши, кокосови орехи и други сладки плодове.

Не на последно място е добре да се заобиколите с елемента вода, която да ви помогне да елиминирате негативните емоции. Добра идея я да се разхождате по-често край езера, море, водоизточници.

Чакри и кристали

Небалансирана манипура чакра (намира се в областта на слънчевия сплит)

Признаците за небалансирана или отслабена манипура чакра често са едни от най-забележителните, тъй като включват неразположения като храносмилателни, чернодробни и стомашни проблеми, хронична умора и повишена чувствителност към отхвърляне и критика.

За да я балансирате пийте много вода, чайове като мента, лайка, джинджифил, хапвайте повече пресни плодове и зеленчуци, дишайте дълбоко.

Използвах содата по този начин и се подмладих с 10 години за минути

Небалансирана сърдечна чакра (намира се в центъра на гръдния кош)

Симптомите на небалансирана сърдечна чакра включват сърдечни заболявания, лимфни проблеми, болка в рамото и прекомерно чувство на завист, гняв и самота, себелюбие.

Намерете баланса като се разхождате по-често в природата, простете на тези, към които таите гняв, опитайте се да правите по-често актове на доброта.

Небалансирана гърлена чакра (намира се в областта на шията)

Признаците, които могат да ви подскажат, че гърлената ви чакра се нуждае от баланс са заболявания на гърлото, болка в областта на врата или раменете, отслабена воля и трудности при самоизразяване, клюкарстване, проблеми с щитовидната жлеза, заекване.

Чрез вокализиране, пеене, повече смях, може да започнете да отваряте и отново да балансирате чакрата. Също така полагайте усилия да говорите истината, да споделите вашите чувства, мисли и идеи, практикувайте упражнения с дълбоко дишане.

Тази рецепта ще ви избави от гастрита завинаги!

Етерични масла за стимулиране на чакрите

Небалансирана чакра на третото око (намира се една идея нагоре между веждите)

Упорство, невъзможност да видите нещата реално, мрачност, проблеми с очите, ушите, главоболие, слаба памет, са само част от знаците, които ви показват, че тази чакра има нужда от баланс.

Опитайте с медитация, повече сън, ароматерапия с етерични масла като лавандула, нероли и хвойна, добавете към храненето си лилави и сини храни като червен лук, червено зеле, боровинки, червено грозде, къпини, лилави картофи.

Консумирайте една чаша дневно от тази смес и мазнините в стомаха, ще изчезнете след десет дни!

Депресия, свръхчувствителност към светлина и звуци, страх от отчуждение и проблеми със самосъзнанието или самоувереността, нарушено мозъчно кръвообращение, гняв, инсулт... Всички тези физически и емоционални неразположения и инциденти подсказват за небалансирана теменна чакра.

Може да я балансирате с медитация, помагайки по-често на другите, мислейки за нещата от живота с повече любов.