Чистият дом е знак за добре поддържан дом, който спомага хората, живеещи в него, да са здрави. Тоалетната е най-използваното място в къщата и е помещението, предразположено към микроби, които често се нуждаят от почистване. Ето някои лесни  почистващи препарати от две съставки, които могат да поддържат вашите тоалетни и бани чисти. Какво още? Те са без химикали, които се съдържат в търговските почистващи препарати!


САПУН + ХИДРОГЕН ПЕРОКСИД /Кислородна вода/
Вземете 1/2 чаша течен сапун и 1/2 чаша водороден пероксид. Комбинирайте и двете съставки и го разбъркайте добре. Вашият почистващ разтвор е готов. Налейте в спрей бутилка и напръскайте върху плочките, стените и т.н. и оставете да престои за 1 час. Изплакнете с гореща вода и търкайте с помощта на гъба или четка. Изплакнете със студена вода и сте готови.

И това е интересно - Как да предизвикаме изхождане навреме? - още по темата четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

СОДА + САПУН
Вземете ½ чаша течен сапун и ½ чаша сода за хляб. Комбинирайте и двете съставки и го разбъркайте добре. Вашият почистващ разтвор е готов. Изсипете го върху замърсените зони в тоалетната и банята и го оставете да престои за 1 час. Изсипете малко вода (може би вече е изсъхнало) и изтъркайте с помощта на гъба. Изплакнете със студена вода и сте готови.

СОДА + ОЦЕТ
Добавете половин чаша сода за хляб и една чаша дестилиран бял оцет. Смесете всичко и разпръснете тази смес в тоалетната чиния, седалката, капака и дръжката, плочките. Оставете тази смес да остане за няколко минути (10-15). След това поръсете повече сода за хляб и изтъркайте мръсотията с помощта на четка. Този естествен почистващ препарат не само почиства тоалетната, но и убива микроби и бактерии.

ЛИМОНОВ СОК + ВОДА
Комбинирайте заедно ½ чаша лимонов сок и 1 чаша вода. Налейте я върху тоалетната чиния, като се уверите, че тя достига до всеки ъгъл. Оставете да престои за 1 час и след това с помощта на четката за тоалетна изтъркайте. По този начин миризмата ще изчезне и тоалетната ще мирише свежо.