"Били ли сте, господа, някога във Варшава? Там така го правят... Взимат най-обикновени каракуди, още живи, и в мляко... Плуват един ден в млякото, след това в сметана и във фурната. И тогава, братко мой, няма нужда от твоите ананаси!", пише в едно от произведенията си големият руски писател и драматург Антон Павлович Чехов.  

Между другото, несравнимите каракуди в сметана се споменават в много негови творби. Тази невзрачна на пръв поглед риба е едно от любимите ястия на великия класик.

Домакиня издаде тайната за най-крехкото пилешко месце, топи се в устата

За да си приготвите Чеховите каракуди, се нуждаете от по-малки рибки, на които няма нужда да режете главите. Малките каракуди са сладки, не миришат на кал, по време на приготвяне на ястието костите омекват, а опашката става много хрупкава.

Как да си приготвите една от любимите рецепти на големия руски писател и драматург, четете в jenata.blitz.bg.