Знаете ли, че всеки камък носи своята енергия? А скъпоценните камъни традиционно са свързани с астрологията, планетите, съзвездията и зодиите. Ако искате да подберете най-доброто бижу за вас, само трябва да обърнете внимание на това под кой зодиакален знак сте родени, за да знаете кои камъни да ви красят под формата на обици, колиета, гривни, предава Дарик.

Овен

Хората от зодия Овен притежават силна енергия и са ентусиасти. Това, разбира се, се отразява и на техния избор за бижута. Бижутата, които носят, издават тяхното настроение. За родените под знака на Овен са диаманта и хематита.

Телец

Телецът може да избира между смарагд, сапфир, кехлибар, корал, розов кварц, тюркоаз, лазурит.

Близнаци

Близнаците са жизнени и будни личности. Те харесват бижута, които им придават свеж и непринуден вид.  Близнаците също имат хубава колекция от скъпоценности: хризопраз, цитрин, лунен камък, перли и бял сапфир.

Четете в рубриката ни ХОРОСКОПИ всякакви предсказания и пророчества.

Рак

Чувствителните и раними Раци си връщат душевния покой чрез перли, смарагд, лунен камък и рубин.

Лъв

Лъвът и драмата вървят ръка за ръка. Масивни бижута със смели дизайни. Големи камъни и светли цветове. Царят на зодиите си има своята красива и бляскава колекция от скъпоценности. В нея влизат рубин, оникс, червен халцедон, сардоникс, златен топаз и турмалин.

Дева

Девите са взискателни по природа. Това прави за тях всеки детайл от значение. Вкусът им е изключително фин.  Девите се чувстват спокойни в присъствието на сапфир, червен халцедон, нефрит, яспис, мъхов ахат.

Везни

Везните обичат модните тенденции и това да ги допълват по свой собствен начин.  Везните запазват своя жизненоважен баланс, когато са в досег с опал, лазурит и хризолит – другите му наименования са перидот и оливин.

Скорпион

Скорпионите са загадъчни и трудни личности. Те са многостранни и крият редица лични тайни от света. Обичат разнообразни дизайни на бижута.  Скорпионските камъни са топаз, берил, обсидиан, аквамарин, корал. Те им дават проникновение и сила, способност да надскачат драматичната си природа.

Стрелец

Стрелецът можете да го омагьосате с тюркоаз, топаз, аметист, рубин и сапфир. Стрелците са пътешественици в своята душа. Те обичат нестандарните дизайни и тези, които ги карат да се чувстват част от "големия свят".

Козирог

Козирогът традиционалист има своите камъни сред "строгите” изтънчени представители на граната, рубина, ахата и черния оникс. Изключително амбициозни, Козирог обичат скъпите бижута с високо качество на изработка.Те ги виждат не само като украшение, но и като бъдеща инвестиция.

Водолей

Водолей са оригинални личности, които искат сами да творят себе си и своята визия. Това се отразява и на бижутата, които носят. Те имат нуждата украшенията им да ги накарат да се открояват. Камъните на Водолея са аметист, гранат, мъхов ахат, опал и сугилит.

Риби

Рибите преминават плавно от една модна тенденция към друга - без това да им коства кой знае какво усилие.  Рибите също силно усещат аметиста, особено февруарските Риби – виолетовият камък е тяхната връзка с духовния свят, чрез който се зареждат.