Животът ни среща с много хора за добро или лошо. Има такива, които просто преминават през нас, но ги има и тези, които остават в живота ни за дълго, завладяват съзнанието ни може би несъзнателно и когато ги няма силно усещаме липсата им.
 

Понякога те изпитват същото, но има и моменти, в които става така, че пътищата се разминават. Тогава се чудим как да преодолеем някого, когото обичаме, някого, с когото се чувстваме добре, но и толкова объркани, че се чудим кои сме и какво чувстваме.
 
В тези моменти се опитваме всячески да се докажем на любимия човек, но обикновено по-добрия вариант е да го преодолеем и да започнем да гледаме на него по друг начин.
 
Ето как да се справим в подобна ситуация и да запазим себе си:
 
Обичта дава свобода

 
Ако наистина обичате някого се замислете как той би бил щастлив. Всеки иска да е свободен, той също. Дайте му дати всобода. Ако не иска да бъде с вас, то той не би бил щастлив. Просто го пуснете и се опитайте да се преборите със себе си като си припомнете колко много обичате този човек и съответно искате той да бъде щастлив.
 
Знайте, че е за добро

 
Когато не се получи с някого, знайте, че е за добро. Ще срещнете човек, който да ви разбира и наистина иска да бъде с вас.Да, вие щепродължите да обичате своята „голяма любов”, но ще изпитвате щастие и спокойствие с някой по-подходящ за вас. Да, звучи нереално, но такива примери много. 
 
Срещайте се с много хора
 
Когато изпаднете  такави ситуация, не се затваряйте в черупката си. Това няма да доведе до нищо хубаво. Ще мислите непрекъснато за случващото се и ще се чувствате така, сякаш сте с вързани ръце. Разсейвайте се като излизате, споделяте с приятели и се забавлявате.

Източник: Teenproblem.net.