Почистването на керамичния плот е истинско предизвикателство. Със сигурност всяка една домакиня би искала кухнята й да блести от чистота. Това, което знаете обаче, е, че не е необходимо да използвате препарати с абразивни частици за почистването на керамичния плот на фурната.
Намираме се в сезона, в който топлите супички и готвените ястия присъстват ежедневно на трапезата ни. За съжаление обаче често пъти керамичният плот изглеждат като след война след дългото приготвяне на ястията.

Не се притеснявайте! И този проблем има своето решение.

Всяка домакиня, която готви на керамичен плот, знае за какво става въпрос. Непрестанният страх от това да не изкипи яденето и постоянното чистене са само малка част от проблемите, пред които са изправени домакините. Истинското бедствие обаче идва, когато го наръсите със захар. Едва ли е нужно да казваме, че това е направо пагубно, като се има предвид колко лесно се драскат тези плотове.

Но както вече споменахме, съществува извънредно бърз и лесен начин за почистването на керамичния плот. С него той ще заблести така, сякаш е нов.

Техниката за постигането на тази цел ще ви върне в далечната 1930 година. Необходим ви е само един продукт, който всяка домакиня притежава. Става въпрос за бакпулвера. 

Наръсете бакпулвер върху керамичния плот, а след това полирайте с чист парцал. По този начин ще абсорбирате мазнината по плота без никакъв проблем. След това попийте със сух, мек парцал. Плотът ще светне като нов, без да полагате никакви усилия.