Виц за жена, която натрива носа на неверния си съпруг по най-добрия начин, се разпространява от десетки потребители във Фейсбук.

Донякъде обяснимо е, че го споделят основно жени:

Скъпа жено, пиша ти това писмо, за да ти кажа, че те напускам завинаги. Бях добър съпруг през последните седем години. Тези последни две седмици бяха като ад за мен. Шефът ти ми се обади да ми каже, че днес си напуснала работа.

С това чашата преля.

Миналата седмица, когато се прибра вкъщи дори не забеляза, че съм се подстригал, че съм сготвил любимото ти ястие и че бях облякал нови копринени боксерки. Навечеря се за 2 минути, отиде да си гледаш сапунките и после заспа.

Вече не ми казваш, че ме обичаш, не правим секс или каквото и да е било друго, което да ни свързва като съпруг и съпруга. Или ми изневеряваш, или не ме обичаш, но това вече няма значение, защото те напускам.

П.П. Не се мъчи да ме намериш. Аз и сестра ти се местим в щата Вирджиния заедно. Пожелавам ти да имаш прекрасен живот.

Скъпи, бивш Мъжо,

ти направи деня ми фантастичен с това писмо. Вярно е, че сме женени от седем години. Ти беше много далеч от понятието “Добър съпруг”. Почнах да гледам сапунки, защото ми писна да те слушам как постоянно се оплакваш за всичко.

Забелязах подстрижката ти, но не казах нищо, защото първата ми мисъл беше, че изглеждаш като момиче, а майка ми ме е възпитавала да не казвам нищо, ако не мога да кажа нещо хубаво.

Май си ме объркал със сестра ми, когато сготви любимото ми ястие, защото спрях да ям свинско преди седеми години. Относно новите ти копринени боксерки, цената от 49 долара още беше на тях и се молих да е съвпадение, че сестра ми сутринта ми поиска 50 долара на заем.

Въпреки всичко аз те обичах и си мислих, че можем да оправим нещата. Така че след като спечелих от тотото десет милиона, напуснах работа и купих два самолетни билета за Ямайка, но след като се прибрах, теб вече те нямаше.

Предполагам, че всичко се случва поради някаква причина. Надявам се сега да имаш забавния живот, който винаги си желал.

Адвокатът ми каза, че заради писмото, което си написал няма да може да вземеш нищо от мен. Пожелавам ти всичко най-хубаво.
Подпис: Бившата ти жена, Богата и Свободна!

П.П. Не помня дали съм ти споменавала, но сестра ми Карла се роди Карл. Надявам се това да не е проблем за теб.