Жените извършват ежедневни дейности, които понякога могат да бъдат вредни в дългосрочен план. Вижте, за какво става дума ...

1.Използвате една превръзка през целия ден

Превръзките трябва да се сменят на няколко часа. Вагиналните инфекции и зачервяването могат да бъдат причинени именно от това.

2. Пране на сутиена веднъж седмично 

Специалистите съветват, че всеки сутиен трябва да се изпере след третото носене.

3. Черни сутиени през лятото 

От черния цвят през лятото може да ви бъде топло. Ето защо, в летния период избягвайте черните сутиени.

4. Носене сутиен по време на сън 

Този навик е много вреден. Сутиенът притиска гърдите през нощта, а това пречи на циркулацията и уврежда тъканта на гърдите.

5. Измиване на интимните части със сапун 

Влагалището си има собствен механизъм за почистване, така че използването на сапуни и шампоани е ненужно. Достатъчна Ви е само вода.

6. Сутиени 

Сутиените дразнят кожата и намаляват кръвообращението ако ги носите дълго време. Носете ги, само когато е наистина необходимо и сутиена никога не трябва да бъде тесен.

7. Нанасяне на дезодорант директно върху кожата 

Това е опасно, защото може да дразни кожата и дори да доведе до рак на гърдата. Най-добре е да пръскате върху дрехите.

8. Излизането на слънце без защита 

Много е важно да защитите кожата от вредните слънчеви лъчи. Винаги нанасяйте защитен крем на лицето и ръцете.

9. Не изтривате грима си преди сън 

Отстраняването му ще Ви отнеме много малко време. Спането с грим може да доведе до преждевременно стареене и кожни проблеми.

10. Не посещавате гинеколог 

Вашите интимни части имат нужда от специални грижи. Важно е да сте наясно за здравето на вагината, за да избегнете нежелани проблеми.

11. Пропускане на закуската 

Прескачането на закуската изразходва резервна Ви енергия и вреди на метаболизма Ви. Ще се чувствате уморени, а това може да се отрази и на настроението ви.

12. Гризете ноктите си 

Това е навик, който не е лесно да се остави. Много често поради нервност, или като ежедневна навик, много хора се занимават го правят. С това само разрешавате на бактериите да проникнат в тялото Ви.

13. Бързо хранене 

Много от нас са забравили да ядат спокойно. Много често бързаме за нещо, така че за хранене отделяме по 5 минути. Всяко хранене трябва да продължи поне 20 минути. Преглъщането на храната без дъвчене може да предизвика киселини и газове.

14. Постоянно искане на разрешение 

Много жени ежедневно търсят разрешение, независимо дали става дума за шеф, приятел или партньор. Момичета, освободете се от този навик колкото можете по-бързо! Бъдете сами господарки на себе си и не губете време.

15. Пипате кожата на лицето 

Престанете да стискате акнето и пъпките, с това само да усложните положението. Можете дори да си направите и белези.