Луната се движи на празен ход от 03:55 до 08:42ч и преминава в знак Скорпион. Тази енергия действа на подсъзнанието на човек, пробужда странни предчувствия и лишава от способността да се контролират емоциите.
Силно уязвима е пикочно-половата система. Необходимо е да са защитени от студ областта на таза и бъбреците. В храната трябва да се съдържа повече протеин, морски продукти, яйца, орехи и соя. На организма може да не му достига желязо, затова е подходящо да се консумират червени плодове и зеленчуци. Уязвими са половите органи, затова е добре да има полово въздържание. Също така бременните жени да бъдат много внимателни и да не се натоварват с нищо.

Символ на 20-ти лунен ден е орелът, което показва, че след последните психологически тежки дни, най-накрая имате възможност да се издигнете над своите проблеми и да полети Духа ви към нови висоти. Първото, което трябва да направите е да погледнете на живота си от птичи поглед. Осмислете го целия - от раждането ви до момента. Астралната енергия ще ви помогне да направите своите избори дали ще живеете както досега или ще внесете корективи, за да измените съдбата си.

Периодът ще ви помогне да осъзнаете, че няма нищо случайно и всичко, което става с вас, се явява резултат от вашите минали действия и настоящи желания.

20-ти лунен ден изисква от човек да прояви решителност и активност. Сега е противопоказно да сте пасивни. Осъзнайте, че с всеки ден, чрез това, което правите, вие вплитате по още една нишка в тъканта на своята съдба. Противопоказно е да изпитвате съмнения. Напротив, трябва да сте колкото може по-уверени.

Отношения - Добър период за възстановяване на семейната хармония. Всички разговори и изясняване на отношения, които сте отлагали досега, могат да се осъществят.

Секс - Сексуалните отношения могат да останат предишните. Не е необходимо да внасяте нови елементи. Просто се ограничете с качествен секс. Любовните отношения да бъдат спокойни. Старата любовна техника е по-добра, отколкото някоя нова. Главното е на двамата партньори да им е приятно и да се чувстват комфортно. Луна в Скорпион малко променя нещата.

Бизнес - Твърде продуктивно време за бизнес. Би могло да се постигне много. Астралната енергия способства ефективната работа във всяка сфера. Благоприятен период за приемане на нова длъжност. Подходящо е да се обръщате с въпроси към началството, стига да не ги занимавате вашите началници напразно.

Меркурий и Марс си взаимодействат в хармоничен аспект секстил. Нараства предприемчивостта и способността да се решават сложни задачи изискващи смелост и решителност. Един от най-добрите моменти за начало на въплъщението на новите планове. Подем на силите, появява се желание да се командва и направлява дейността на другите.