В САЩ мъж, който твърди, че е пътувал във времето, заговори за глобалната катастрофа на бъдещето. Според The Sun, човекът се нарича Едуард, но не пожелал да покаже лицето си.

Според пътешественика във времето той посетил Лос Анджелис през 5000 г. и дори показал снимка, на която се вижда наводненият град. Едуард заявил, че е част от строго секретен експеримент, проведен в Лос Анджелис през 2004 г. от лабораторията, в която е работил.
 
Той казва, че след като е "пристъпил" 3000 години напред, се е озовал на голяма дървена платформа, всички сгради наоколо също били дървени. Едва след известно време той разбрал, че е в Лос Анджелис и че градът е наводнен.

Той успял да разговаря с жителите на града, които обяснили, че Градът на ангелите се е оказал под вода в резултат на топенето на ледниците.
 
Когато изданието помолило учени от НАСА да коментират случая, те били скептични относно новината. И посочили, че въпреки различната скорост, с която се движат спътниците и самолетите, които се различават от земните скорости, апаратът "машина на времето" не съществува. А самите такива пътувания са невъзможни.