Началото на учебната година обичайно преминава в трескава подготовка на родители и деца. Учебници, тетрадки и учебни помагала – всичко трябва да се закупи по задължителните списъци за всеки предмет.

Повечето от вас ще си отдъхнат, когато разберат, че могат да открият всички необходими образователни материали за ученика на едно място. В началото на септември А1 и най-голямата издателска група в България „Просвета“ обявиха, че си партнират за портала е-просвета.

Какво включва платформата е-просвета

Дигиталният портал, създаден специално в помощ на учениците и техните родители, дава достъп до дигитални и интерактивни учебници, както и разнообразни образователни ресурси. За да се възползвате от материалите, качени в платформата, можете да изберете както различни планове на А1, така и свободен абонамент, ако не сте клиенти на други услуги на телекома.

В онлайн училището можете да откриете над 425 интерактивни учебника, познавателни книжки, помагала и десетки тетрадки към тях. В помощ на ученика, родителя и учителя, са събрани над 33 000 допълнителни образователни ресурса като видеофилми, аудиофайлове, презентации, 360-градусови панорамни снимки, анимации и редица други интерактивни материали, с които ученето е не само по-лесно, но и забавно.

Затвърждаване на знанията
За да сте уверени, че детето успешно усвоява учебния материал, от полза ще ви бъдат тестове за проверка на знанията след всеки е-урок. Тези тестове са особено подходящи и при подготовката на учениците за контролни и класни работи, а специално разработените видеоуроци, синтезиращи най-важното по изучаваните теми от I до VII клас, ще гарантират затвърждаването на знанията.

Важно е да знаете, че всички уроци в е-просвета са разработени с фокус върху преподаването в дигитална среда и са изцяло съобразени, както с функционалностите на самата платформа, така и с най-добрите световни практики за дистанционно обучение. Съдържанието на е-училището е създадено от едни от най-добрите учители в страната, като напълно отговаря на одобрените учебни планове за всеки клас.

Безплатните учебници
Някои от вас вече вероятно са се възползвали от е-четимите варианти на учебниците от I до VII клас на издателство „Просвета“. Те и занапред остават със свободен достъп за всеки, с уговорката, че за разлика от материалите, включени в е-просвета, не предлагат интерактивните методи на обучение на истинските електронни учебници. PDF копията не са допълнени и с видеоуроци, обобщаващи уроци, нито пък тестове, които да повишат ефективността на ученето.

Достъп до училището на бъдещето

От 1 септември всеки родител, без значение дали е абонат на А1 или не, може да получи достъп до електронната образователна платформа е-просвета, като избере някоя от опциите за достъп до платеното съдържание, предлагани ексклузивно от телекома.

В момента от А1 предлагат специален промоционален пакет А1 Surf S на цени от 15,99 лв. месечно. Към плана за мобилен интернет са включени допълнителни 60 000 МВ на максимална скорост и чисто нов таблет. Достъпът до платформата на e-prosveta.bg е неограничен за целия срок на договора и не черпи от включените МВ в тарифния план, когато платформата се достъпва от мобилни устройства.

За тези, които не желаят да се обвързват с тарифен план, на разположение са различни опции за закупуването на достъп. Първата възможност е закупуването на безсрочен месечен абонамент, който може да се спре по всяко време.

Неговата цена е 19,99 лв. месечно, а плащането става с банкова карта или с месечната сметка към А1 за клиенти на телекома. Другите варианти са за купуване на едногодишен или двугодишен абонамент, на цени съответно от 15,99 лв. или 9,99 лв. Плащането се извършва отново с банкова карта.