Apple се очаква да пусне на пазара общо три нови телефона през 2017 г. Най-скъп от тях се очаква да бъде iPhone 8, като според Fast Company цената му ще надхвърли 1000 долара, равняващи се днес на около 1840 лв, пише profit.bg.

Това обаче няма да е крайната цена за българските потребители, тъй като тук трябва да добавим търговската надценка, транспортни разходи и евентуалното повишение/понижение на курса на щатския долар.

Според експерти Apple ще пусне през настоящата година и две подобрени версии на на тазгодишните iPhone 7  и iPhone 7 Plus. И трите модела (заедно с iPhone 8) ще имат възможност за безжично зареждане.

Според Fast Company, Apple се очаква да пусне 4.7-инчов модел, който по всяка вероятност ще бъде наречен iPhone 7s, както и 5.5-инчов смартфон, който ще носи името iPhone 7s Plus.

Новият iPhone 8 обаче ще включва уникални характеристики като изцяло стъклен корпус и ярък и гъвкав екран, по-голям капацитет на паметта, а също и по-добра издържливост на батерията.

Вчера книжата на Apple завършиха търговската сесия на цена от 132.12 долара за брой, което оценява компанията на 694.35 млрд. долара.

Цената на акциите е само на около 2% от историческите 134.54 долара, постигнати през април 2015 г. Ръстът за последните 12 месеца вече е 40 на сто.