Безопасността през мобилния телефон винаги е необходимо да бъде приоритет. Знаем обаче, че с модернизирането на нашите телефони зачестяват и атаките към нас и нашите лични данни, пише zajenata.bg.

Малко хора знаят, че е възможно да се провери дали смартфонът ни е бил обект на следене, при това само с елементарни кодове.

*#21#

Този код ви позволява да разберете дали вашите повиквания или съобщения са били пренасочени. Информацията за евентуалните отклонения ще бъде показана на екрана на вашия смартфон. Тази функция е създадена най-вече за възрастни хора и малки деца, които най-често стават жертва на телефонни кражби или измами.

*#62#

Наберете този код, ако желаете да разберете къде се отклоняват вашите разговори и съобщения. Шансовете да разберете това зависят не само от вас, но и от нивото на сигурност от другата страна на слушалката.

*#06#

С помощта на този код бихте могли да разберете номера на IMEI (International Mobile Оборудване Identifier). Той ви позволява, в случай на кражба на вашия телефон да проверите местоположението му. Единственото условие е телефонът да бъде включен, без значение дали е поставена друга SIM карта. Ако знаете номера на IMEI, вие бихте могли да разберете модела и техническите характеристики на телефона си.