Оказва се, че за да получите права линия при чупене на стъклена бутилка, не е необходимо да имате под ръка специален елмаз. Разделянето на бутилката на няколко части може да бъде много лесно с помощта на обикновена прежда, пише zajenata.bg.

За да направите този фокус, освен стъклена бутилка, ви трябват огън, вода, алкохол и конец…, а също така, разбира се, и малко добро настроение!

Мястото, където искате да има разрез, увийте с конец, пригответе кибритените клечки и пуснете студена течаща вода.


Тогава щедро напоете конеца с алкохол и го запалете! Дръжте бутилката хоризонтално, за да може мястото на разреза да бъде правилно загрято.

Изгасете огъня и веднага охладете стъклената бутилка под водата. След това ще трябва да разделите парчетата в перфектна линия. Този ефект се постига поради рязкото понижаване на температурата. Използвайте хитрия трик, за да направите оригинален дизайн.

След като държите бутилката под студената струя 2-3 минути, се опитайте да отделите мястото на планираната от вас линия. Изпилете острите ръбове и започнете да реализирате своите дизайнерски идеи.

Има вариант да използвате ацетон вместо алкохол. По отношение на полирането използвайте първо шкурка, която е по-груба, а след това и такава, която е по-ситна.

Напълно разгърнете въображението си!

Някои бутилки се превръщат умело в лампи, други в свещници, а трети – в оригинални чаши, с които ще изненадате гостите си!