Ако случайно сте в търсене на мъж, който гарантирано ще ви достави удоволствие, то американските учени от Олбанския университет имат някои съвети. В скорошно проучване екип от специалисти на Департамента по психология към висшето училище провел непредставително изследване, анкетирайки 100 хетеросексуални обвързани дами, пише Woman’s Health, цитиран от tialoto.bg.
Допитването, публикувано в журнала „Еволюционна психология“, търсело информация за това дали те получават оргазъм достатъчно често. Учените искали да разберат още кое качество на мъжа предразполага нежния пол към това по-лесно да експлодират под любовния чаршаф.

За целите на изследването специалистите подготвили дълга анкета, засягаща различни социални фактори като финансови приходи, лични качества на мъжа, чувство за хумор, външен вид и телосложение. Анкетираните дами трябвало да опишат партньорите си по различни скали, давайки информация на учените.

Средният профил на изследваната жена от американските експерти е на млада дама между 25 и 30 години, отворила се за интимното на 16-годишна възраст. Досега е имала четирима сексуални партньори, седмично се радва на 3 сексуални акта и 4 оргазма. Средно дамите в изследването дават оценка 4 на сексуалния си живот, като максимума в скалата е 5.

След като учените обработили данните от 54 въпроса в анкетата, те получили следните изводи:

Жените се чувстват сексуално задоволени и винаги получават оргазъм, когато партньорът им е богат или с добра финансова стабилност, уверен и привлекателен. Според учените взривяващото усещане зависи най-много от външния вид на мъжа. И за да внесат повече конкретика, изследователите от Олбанския университет пишат, че широките мъжки рамене буквално имат пряка връзка със сексуалното задоволство.Така че трябва да търсите атлети.

Друго качество на мъжа, което може да зарадва дамите в интимен план, се оказва чувството за хумор.

„Нашето допитване показва, че жените, които правят секс със забавни мъже, оценяват интимния си живот с 5“, пише авторът на научния труд, психологът д-р Гордън Галъп-младши.
Заключението на д-р Галъп е, че женският оргазъм не зависи само от механичното стимулиране на половите органи. Според него голямо участие има и това как една дама възприема мъжа като сексуален обект, отговорни за което са неговата външност и характер.

„Разбира се има логична еволюционна причина жените да са привличани повече от мъже със спортно телосложение, които са забавни и усмихнати – дамите смятат на подсъзнателно ниво, че те биха отгледали „по-добро“ потомство“, смята психологът.

Изглежда перфектната формула за оргазъм тази вечер е с мъж, който има паричка в джоба, разказва хубави вицове, привлекателен е и определено е уверен в себе си. Добре, че е науката. Как ли биха могли дамите да се ориентират иначе...

Научете повече на zdrave.to.