Има неща, които трябва да знаем за Червения огнен петел, за да е годината ни спокойна и щастлива. Петелът символизира слънцето, зората, новото начало и разбуждането. Ето защо 2017 г. ще бъде година на успехите и триумфа, но с цената на много търпение и работа. Годината на петела е време на честност и справедливост. Приоритетни са сфери като публична администрация, бизнес управление, работата на полицията и армията.
2017 година е подчинена на елемента огън в неговата ин форма, която носи топлина, вътрешна визия, сладостта на интимните взаимоотношения. Вроденото качество на Петела обаче е метал - елемент, който отслабва огъня. Затова и годината се очертава да бъде конфликтна. 

Ако не сте обвързани, 2017-а е перфектна за началото на нови връзки. Но същевременно немалко връзки ще бъдат прекратени.  Избягвайте любовните триъгълници - тази фигура е неустойчива в годината на Огнения петел. 
Благоприятна година за сключване на брак и бременност.

Въпреки всички напрежения, конфликтност и разклатен баланс през 2017 г., тази година парадоксално е твърде благоприятна за женитби. Не забравяйте, че червеното - цветът на огъня - е традиционен за сватбените одежди в китайската култура. 

Годината на петела нерядко е белязана от главоломен успех, но само за онези, които не очакват бързи резултати, а дълго, търпеливо и устойчиво полагат усилия в своите бизнес проекти и работни цели. 

Годината ще бъде успешна за бизнесмени, спортисти и военни, за хората на изкуството, които са посветили много време и енергия, за да се развиват и усъвършенстват, както и за такива, които черпят от огнената енергия - скулптори, художници, писатели, актьори. 

Хороскопът за 2017 г. подсказва, че представителите на всички зодиакални знаци трябва да се откажат от леността. Петелът е много напориста птица, поради това е необходимо да позабравим за собствените си навици, които пречат на развитието ни - особено в началото на годината. Според разположението на звездите точно  в първите месеци на 2017 г. ни предстои най-трудният, но и най-значим период. 

2017 г. е невероятно успешна за самореализация, за усвояване на нови професионални върхове или за смяна на местоработата. 
Представителите на много от зодиакалните знаци ще престанат да търпят недоразбирането на работното им място и просто ще поискат да сменят сферата на своята дейност. 

Успешна ще бъде новата година за бизнеса. Много ще се замислят за собствена дейност, а малките компании и фирми ще започнат стремително да растат и да се разширяват. 

Петелът е голям скъперник, обича парите. Към финансите през 2017 г. следва да се отнасяме сериозно и трезво да оценяваме всички рискове, а също и своите възможности. Добре ще е в началото на годината да предпазваме и себе си, и своите близки от рисковани сделки.  

По отношение на здравето не бива да очакваме спокойствие. Нужни са грижи за имунната система. В края на годината е необходимо да се пазим от опасни травми.

Източник: Марица.бг